Croatian English French German Italian Spanish Turkish

U okviru EU ProLocal zajedničkog Programa, Evropske unije i Vlade Njemačke, za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini, u Banja Luci je, 18. oktobra 2017. godine, održana Ceremonija dodjele bespovratnih sredstava. Bespovratnim sredstvima, u visini od ukupno 1.000.000 eura, bit će podržano 13 projekata koji su odabrani nakon provedenog procesa selekcije prispjelih aplikacija.

Naslovna

 

Među odobrenim projektima je i projekat Razvoj turizma na tri jezera“ koji će implementirati Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar kao nositelj projekta, u partnerstvu sa Općinama Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.

Cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja (Jablaničko jezero,  Ramsko jezero  i jezero Tribistovo) putem poboljšanja turističke ponude s fokusom na  turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju.

prolocal 1

Prolocal

Implementator EU ProLocal programa je Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Ukupna vrijednost EU ProLocal programa je 13 miliona eura od kojih su 4 miliona eura bespovratna sredstva.

NAŠI PARTNERI

Galerija