Croatian English French German Italian Spanish Turkish

U periodu 20.-24.10.2017. godine održani su sastanci sa načelnicima općine Jablanica, Prozor – Rama, Bihać i Bosanska Krupa, s ciljem predstavljanja inicijative LEDnet mreže za smanjenje ili ukidanje parafiskalnih naknada.

 

IMG 7dbc1829eb076051d171fd8b1bf8fabc V DSC 2105  

 

Cilj smanjenja parafiskalnih naknada je povećanje održivosti i konkurentnosti MSP, te povećanje zaposlenosti  i učinkovitosti deset općina: Jablanica, Prozor – Rama, Kakanj, Zavidovići, Prijedor, Novi Grad, Bihać, Bosanska Krupa, Šamac i Gračanica, što će se postići smanjenjem administrativnih taksi i komunalnih naknada.

Predstavnici Udruženja LiNK, su ispred LEDnet mreže, ukazali na važnost ovih inicijativa te predstavili dosadašnje pozitivne rezultate, gdje je na osnovu inicijativa LEDnet mreže povećan broj MSP koji su imali neposrednu korist od smanjenja parafiskalnih naknada na općinskom nivou. U skladu s tim, povećan je broj privrednika, njihovih asocijacija i ukupne javnosti (i medija) koji su uključeni u proces zagovaranja i koji se interesuju za parafiskalne naknade.

20171020 090807 20171024 091215

 

Načelnici općina su iskazali podršku aktivnostima i radu Udruženja te spremnost za saradnju na ovom polju. Zajedničkom analizom na području parafiskalnih naknada ovih općina, dogovoreni su pravci djelovanja te koraci za naredni period, s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog okruženja na području ovih općina.

Inicijativa je pokrenuta u 10 općina BiH i provodi u sklopu projekta: “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta”, finansiranog od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru PROGRAMA ODRŽIVOSTI CIVILNOG DRUŠTVA U BiH  (CSSP program).

NAŠI PARTNERI

Galerija