Počast dragom kolegi i prijatelju – Enver Sarvan (1953 – 2024)

Sa osjećajem tuge, ali i ponosa što je bio dio naših života, odajemo počast vizionaru, kreativcu, borcu i nadasve divnom čovjeku i kolegi Enveru Sarvanu!

Enver Sarvan je dao nemjerljiv doprinos lokalnom i regionalnom razvoju, kao i razvoju poduzetništva u čitavoj državi, a posebno u svojoj Posavini. Uspostavio je prvi poslovni inkubator u Bosni i Hercegovini još davne 1998 godine. Osmislio je i primjenio jedinstven model lokalnog ekonomskog razvoja te „oživio“ i stavio u funkciju razvoja poduzetništva desetine razrušenih objekata u poslovnim i drugim zonama u kojima i danas radi hiljade radnika. Prepoznavao je i značaj naučno istraživačkog rada, te je aktivno učestvovao u podršci GEM istraživanju i omogućio da Bosna i Hercegovina nađe svoje mjesto na svjetskoj istraživačkoj mapi. Dobru praksu rada i svoje iskustvo je nesebično dijelio sa svima i širio u svim državama regije i u Egiptu.

Pamtit ćemo ga i po bezbrojnim zajedničkim druženjima. Jedinstvenom plesu i humoru. Neizmjernoj energiji i drugarskoj podršci!

Hvala ti na svemu što si nam dao, na svom jedinstvenom pristupu radu i velikoj ličnoj ljudskoj dimenziji, te na brojnim inovativnim idejama kojima si utkao svoj značajan doprinos u našim zajedničkim nastojanjima da učinimo našu Bosnu i Hercegovinu boljim mjestom za život i rad za sve.