U Jablanici održana fokus grupa „Parafiskalni nameti – prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje“

22.11.2017. u prostorijama Općine Jablanica, s početkom u 14.00h održana je fokus grupa na temu „Parafiskalni nameti – prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje“. Učešće na događaju su uzeli predstavnici javnog, privatnog i NVO sektora.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Jablanica gosp. Salem Dedić koji je pozdravio prisutne i istakao da Općina Jablanica nastoji sistemski pružiti podršku MSP pri čemu su realizuje niz aktivnosti s tim ciljem. U svom obraćanju predstavio je aktivnosti koje općina radi u saradnji sa Udruženjem LiNK.

Na foksu grupi je predstavljen online registar parafiskalnih nameta, te komparacija po općinama za pojedine namete. Urađena je analiza sa osvrtom na namete općine Jablanica, te kroz diskusiju utvrđeni koraci za naredni period na aktivnostima poboljšanja poslovnog okruženja u ovoj općini.

Događaj je organizovan u okviru Programa održivosti civilnog društva (CSSP) program, i to u okviru komponente “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta” i  uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

Related Posts