Info punktovi- drvene kućice za promociju turističkog potencijala

U okviru projekta ‘Razvoj turizma na tri jezera’ nabavljene su i  postavljene drvene  kućice-Info punktovi za partnerske općine Posušje i Prozor-Rama u avgustu/spetembru 2018.

Naime, na lokaciji Tribistova jezera u općini Posušje postavljena  je drvena kućica u nazočnosti predstavnika Općine Posušje i Udruge pčelara’ IVA’ iz Posušja, a u općini Prozor-Rama su dostavljene male drvene kućice u nazočnosti predstavnika Općine Prozor-Rama, a iste će biti postavljene na Ramskom jezeru i na više lokacija u općini.

Za treću partnersku općinu Jablanica, u toku je postavljanje drvene kućice na Jablaničkom jezeru, u Ostrošcu. Planirano je da se u mjesecu oktobru održi svečano otvaranje ovog Info punkta.

Ove drvene kućice će poslužiti kao Info punktovi o turističkoj ponudi  pojedinačnih jezerskih područja, ali i promociji zajedničke turističke ponude, s informacijama o turističkim resursima koje obuhvaćaju tri jezera ( Jablaničko, Ramsko i Tribistovo), uz promotivni materijal. Također drvene kućice će biti u funkciji razvoja outdoor aktivnosti, eko turizma…

Ove aktivnosti se provode uz podršku projekta ‘Razvoj turizma na tri jezera’ kojeg  sufinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal“.

Related Posts