MENTORSTVOM DO SNAŽNIJIH LOKALNIH PARTNERSTAVA ZA ZAPOŠLJAVANJE!

Pozivamo predstavnike medija da poprate konferenciju „Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje“, koja se održava u utorak, 10.05.2022. godine u 10.00 h, u sali općine Gornji Vakuf – Uskoplje (Ul. Vrbaska bb, 70240 Gornji Vakuf – Uskoplje).

Konferencija se organizira u okviru implementacije projekta „Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje“ kojeg u partnerstvu implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Općina Jablanica, Općina Gornji Vakuf – Uskoplje, Služba za zapošljavanje HNK, Služba za zapošljavanje SBK, JU Srednja Škola Jablanica, Mašinski fakultet Mostar, Jablanit d.o.o. Jablanica i ATT d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje.

Na konferenciji će se predstaviti ciljevi i plan rada Partnerstva LPZ Mentor, te potpisati Sporazum o implementaciji projekta.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje „LPZ Mentor“ je jedno od 20 novih lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BiH, uspostavljenih s ciljem kreiranja i provedbe programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada.

Projekat se provodi u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ koji finansira Evropska unija u iznosu od 4 miliona eura, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.

Izjave za medije će se održati u 11.30 h a prisutnima će se obratiti:

  • gđa. Amra Selesković, Projektna koordinatorica, Međunarodna organizacija rada u BiH
  • g. Sead Čaušević, načelnik Općine Gornji Vakuf – Uskoplje
  • g. Damir Šabanović, načelnik Općine Jablanica
  • g. Tomislav Majić, predsjednik Udruženja LiNK

Unaprijed se zahvaljujemo na dolasku!

Za dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate:

Alisa Gekić, Izvršna direktorica LiNK  

+387 61 629 299, alisa@linkmostar.org

Related Posts