Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša

Dodjela nagrada „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards 2024“

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. juna 2024. godine u Gradačcu, na kuli Gradina (tvrđava Zmaja od Bosne), je održana svečana ceremonija proglašenja pobjednika i dodijele nagrada „BH ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE 2024“.
Ovogodišnju kampanju je realizovao Centar za razvoj i podršku CRP uz podršku Evropske unije u okviru projekta BH Green Triangle BH Zeleni trokut. Nagrade su dodijeljene pobjednicima u kategorijama: grad/općina/opština, organizacije/NVO/fondacije, poslovni subjekti – preduzeća, fakulteti/škole/obdaništa, i građanka/građanin – pojedinci.

  1. U kategoriji grad/općina/opština pobijedila je Općina Čelić.
  2. U kategoriji poslovni subjekti pobijedila je Farma „MILO SELO“ Lukavac.
  3. U kategoriji organizacije/NVO/fondacije pobijedio je Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „LOS ROSALES“ Mostar.
  4. U kategoriji fakulteti/škole/obdaništa pobijedila je Javna ustanova „NAŠE DIJETE“, Vrtić „POLETARAC“ Tuzla.
  5. U kategoriji građanka i građanin pobijedila je Mersida Čaušević iz Živinica.

Više informacija na stranici: Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša – crp.org.ba

Kampanja “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“, realizovana je u okviru projekta BH Green Triangle – BH Zeleni trokut, koji finansira Evropska unija a koji se sprovodi u partnerstvu sa Centar za razvoj i podršku CRP i udruženjem LIR Evolucija iz Banja Luke. Projekat je dio programa Podrške Evropske unije postojećim i novoosnovanim mrežama organizacija civilnog društva te podrške mrežama OCD i saradnji u oblasti životne sredine i klimatskih promjena. Ovo saopštenje je objavljeno u okviru projekta koga finansira Evropska unija. Sadržaj ovog saopštenja isključiva je odgovornost Centra za razvoj i podršku i ne odražava nužno stavove Evropske unije.

Related Posts