Održana ceremonija dodjele bespovratnih sredstava EU ProLocal Programa

U okviru EU ProLocal zajedničkog Programa, Evropske unije i Vlade Njemačke, za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini, u Banja Luci je, 18. oktobra 2017. godine, održana Ceremonija dodjele bespovratnih sredstava.

Bespovratnim sredstvima, u visini od ukupno 1.000.000 eura, bit će podržano 13 projekata koji su odabrani nakon provedenog procesa selekcije prispjelih aplikacija.

Među odobrenim projektima je i projekat Razvoj turizma na tri jezera“ koji će implementirati Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar kao nositelj projekta, u partnerstvu sa Općinama Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.

Cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja (Jablaničko jezero,  Ramsko jezero  i jezero Tribistovo) putem poboljšanja turističke ponude s fokusom na  turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju.

Implementator EU ProLocal programa je Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Ukupna vrijednost EU ProLocal programa je 13 miliona eura od kojih su 4 miliona eura bespovratna sredstva.

Related Posts