Održana studijska posjeta – Okusi Jablanice za ruralni razvoj

LiNK

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Udruženje žena MOST Jablanica su 30.08.2018. godine održali studijsku posjetu Udruženju Orhideja u Stocu, s ciljem razmjene iskustava te primjera pozitivne prakse, obzirom da su aktivnosti UŽ Most i Orhideja srodne te imaju za cilj ekonomsko osnaživanje žena sa ruralnih područja.

Ovom prilikom predstavnici Udruženja: gđa. Minva Hasić (Orhideja), gđa Ćamila Imamović (UŽ Most) i gđa. Majda Penava (LiNK) su predstavile rad svojih organizacija. Gđa. Sanja Zukić (MOST) predstavila je glavne aktivnosti i postignute rezultate projekta “Okusi Jablanice za ruralni razvoj”. Najavljeno je i održavanje manifestacije “Najbolji okusi Jablanice” u sklopu Jablaničkog ljeta.

Učesnice su kroz diskusiju dobile odgovore o poslovanju Zadruge osnovane od strane Udruženja Orhideja. Predstavljene su pozitivne i negativne strane ovakvog načina poslovanja te razgovarano o tekućim aktivnostima. Ovom prilikom, prisutnima je predstavljen i način proizvodnje i pakovanja proizvoda u Orhideji.

Posjeta je organizovana u okviru projekta “Okusi Jablanice za ruralni razvoj” koji se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

 

Related Posts