Održana XIII redovita Skupština Udruženja LiNK

U četvrtak 4.12.2014.god. u hotelu Bristol u Mostaru održana je XIII redovita Skupština Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar na kojoj su jednoglasno usvojena izvješća o radu Upravnog i Nadzornog odbora te usvajanje financijskog izvještaja za 2013.godinu.

Kao uspjeh posebice je naglašeno imenovanje Udruženja LiNK u članstvo tima za Programiranje IPA 2 projekata Europske Unije (EU) i time omogućeno da Udruženje utječe na kreiranje planova koji će doprinijeti razvoju poduzetništva. Predstavljen je i “Program Održivosti Civilnog Društva u BiH” koji zajednički realiziraju Centri Civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju ciivilnog društva (CPCD). Koordinator sektora Politike ekonomskog razvoja u BiH je Udruženje Nezavinsi biro za razvoj – NBR Gradačac/Mordiča (nosilac projekta) zajedno sa Udruženjem za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (ključni partner). Kao koordinatori sektora, NBR i LiNK rade na širenju LEDnet mreže, zagovaranju za bolje poslovno okruženje, te jačanju sopstvenih kapaciteta. Period implementacije: jun 2014 – jun 2018 god.Osim toga Udruženje je prije par dana potpisalo ugovor o realizaciji projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i BiH na mjeri kreiranje zajedničkog ekonomskog prostora, a uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora na projektu prekogranične suradnje između Crne Gore i BiH. Na navedenim projektima Udruženje je vodeći partner. Osim toga Udruženje LiNK je jedan od osnivača Ruralne mreže za BiH kroz čiji rad nastoji doprinijeti razvoju agro sektora kao i jedan od osnivača drvnog klastera za Hercegovinu.

Skupštinom je predsjedala Ema Badžak, dok su izvješća podnijeli predsjednik Upravnog odbora Nermin Tuka i predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić.

Related Posts