Potpisivanje Memoranduma o podršci i sporazumijevanju kroz kampanju „Društvo jednakih mogućnosti“

Koalicija Organizacija osoba s invaliditetom (OOSI) „Zajedno smo jači“ u Hercegovačko-neretvanskom kantonu potpisala je jučer 11. jula 2017. godine u Mostaru Memorandum o podršci i sporazumijevanju  sa sedam organizacija koje su izrazile spremnost da podrže nastavak kampanje „Ponosni na sebe“.

Nastavak kampanje „Ponosni na sebe“ trenutno se  provodi na pod sloganom „Društvo jednakih mogućnosti“ i ima za cilj osigurati osobama s invaliditetom (OSI) jednake mogućnosti i šanse za aktivno učešće u društvu uz obezbjeđivanje adekvatnih ortopedskih pomagala, zatim ostvarivanju prava za OSI iz UN Konvencije i drugo.

Potpisnice Memoranduma sa Koalicijom OOSI „Zajedno smo jači“ HNK, a koje djeluju na području našeg kantona su:

– Udruženje Forma F,

– Agencija Web studio,

– Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar,

– Centar za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom Prozor – Rama,

– Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar,

– Centar za psihološku podršku „Sensus“ Mostar.

Potpisivanje Memoranduma o podršci i sporazumijevanju  dio je aktivnosti Koalicije kroz kampanju „Društvo jednakih mogućnosti“ za 2017. godinu.

Ovo je još jedna prilika upoznavanja šire javnosti, građana i drugih NVO-a o potrebi sistemskog građenja društva bez diskriminacije, korištenja UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i stvaranje jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Potpisnice memoranduma će kroz svoj rad i djelovanje promovisati kampanju „Društvo jednakih mogućnosti“, te će se zalagati za jednake mogućnosti osoba s invaliditetom u HNK.

Related Posts