Projekat: „Razvoj održivog turizma – Preko hercegovačkih staza do elafitskih otoka“

Ovaj projekat je finansiran od Europske unije u okviru IPA programa Prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 -2013. Nositelji projekta su: Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar ( BiH) i Turistička zajednica Grada Dubrovnika (RH), a partneri na projektu su: Općina Ravno, ATA- asocijacija avanturističkog turizma ( BiH) i OXFAM (Italija), Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, UHPA – Udruženje putničkih agencija Hrvatske i Kallipolis (Italija).

Projekt se provodi na područjima općina Ravno, Neum, Ljubinje i Trebinje (BiH), te grada Dubrovnika i Elafitskih otoka (HR).

Glavni cilj projekta je produženje turističke sezone i ponude na pograničnom području BiH i Hrvatske, odnosno razvoja kontinentalnih i otočnih područja oko turističkih urbanih centara, Mostara i Dubrovnika. Projekat radi na razvoju i promociju Plavog dijela staze Via Dinarica unaprjeđujući inovativne usluge i valorizirajući prirodne resurse u Popovom polju i Elafitskim otocima. Implementacija projekta od 29.11.2014. do 28.11.2016.godine

Untitled1

Related Posts