U Mostaru svečano otvorena nova turistička agencija “Shams travel” d.o.o.

U Mostaru je u subotu, 21.10.2023 godine svečanom ceremonijom otvorena nova turistička agencija “Shams travel” d.o.o., koju je mladi i ambiciozni osnivač, Anis Salčin, osnovao uz podršku projekta LiNK4StartUps i lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Mostara.

Anis je, uz podršku projekta, nabavio novo turističko vozilo, koje je već prava atrakcija na ulicama Mostara. Cilj investicije je unapređenje turističke ponude Grada Mostara i regije, ali pored turističkih tura, Anis planira uvesti i posebnu ponudu za svadbe i vjenčanja u saradnji sa GISU Photography, čija je vlasnica, Adna Peco, također prošla obuku “Pokreni svoj posao” te osnovala obrt uz podršku projekta LiNK4StartUps i Evropske unije.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Mostar, dr. Mario Kordić, koji je istakao važnost podrške mladim ljudima sa vizijom: ‘‘Ovo neosporno spada u jednu inovaciju, pozitivnu stvar i dodatnu vrijednost za turizam Mostara. Moje simpatije su dobili u samom početku i velika mi je čast biti ovdje jer se radi o mladim ljudima s vizijom koji nam daju dodatnu energiju i motivaciju da svaki dan radimo u punom kapacitetu’’.

Projekat LiNK4StartUps je podržao pokretanje i vođenje 35 biznisa iz različitih sektora na području Mostara, Konjica, Prozor Rame, Gornjeg Vakufa-Uskoplje i Jablanice. Projekat se implementira u okviru EU4BusinessRecovery programa. Projekat EU4BussinessRecovery ima za cilj smanjenje posljedica izazvanih pandemijom Covid-19 na poljoprivredna i turistička preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća u metalnom i drvnom sektoru, sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće, te na preduzetnike i poljoprivrednike. Projekat osigurava kontinuitet poslovanja preduzeća, te osnivanje inovativnih start-upa, kako bi se sačuvala postojeća i osigurala nova radna mjesta. EU4BusinessRecovery je nastavak EU4Business projekta, a vrijedan je 13,7 miliona eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Provode ga ILO, UNDP i GIZ.

Related Posts