Udruženje LiNK na Trećem sajmu obrazovanja i zapošljavanja

U sklopu Trećeg sajma obrazovanja i zapošljavanja koji je održan danas u Mostaru predstavljen je rad LEDnet mreže – Mreža organizacija za lokalni ekonomski razvoj u BiH. Mreža je uzela učešće u izlagačkom dijelu, a održana je i prezentacija na temu “Može li se povećati broj zaposlenih bez boljeg poslovnog okruženja”. Prezentaciju su izvršile gdja. Amra Vucijak ispred Federalnog Ministarstva trgovine i gdja. Alisa Gekic ispred Udruženja LiNK.

Bosna i Hercegovina je prema izvještaju Svjetske banke “Doing Business 2016” ove godine zauzela 79. mjesto među 189 zemalja svijeta, pri čemu je ostvarila napredak u odnosu na prošlogodišnji izvještaj kada je bila na 107 mjestu.  Kada je u pitanju lakoća pokretanja biznisa BiH se nalazi na 174 mjestu, dok je na 28 mjestu kada je u pitanju međunarodna razmjena.

Predstavljen je registar zahtjeva i preporuka za poboljšanje poslovnog okruženja u BiH web platforma –www.poslovnookruzenje.ba, te prijedlozi i preporuke za poboljšanje poslovnog okruženja i vise radnih mjesta.

Nastup na sajmu je organizira u sklopu CSSP programa i kampanje Boljim poslovnim okruženjem do vise radnih mjesta. CSSP program finansira USAID.

Related Posts