USAGLAŠENA METODOLOGIJA IZRADE AKCIJSKOG PLANA ZAPOŠLJAVANJA ŽZH U SEKTORU KAMENA

U četvrtak 20.09.2018. u prostorijama Srednje Strukovne škole Posušje održana je fokus grupa i radionica na kojoj je radna grupa Lokalnog partnerstva za zapošljavanje ŽZH usvojila metodologiju i prvi nacrt Akcijskog plana zapošljavanja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2018-2020.
Akcijski plan zapošljavanja Županije Zapadnohercegovačke za period 2018-2020 predstavlja osnovni instrument realiziranja aktivne politike zapošljavanja, pri čemu predstavlja temelj za razvoj, zapošljavanje i socijalnu inkluziju na lokalnoj razini u sektoru kamena području Županije. Akcijskim planom definirani su prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja, te utvrđeni programi i mjere koje će se realizirati na području Županije Zapadnohercegovačke, kako bi se ostvarili ciljevi i povećala mogućnost zapošljavanja mladih osoba u sektoru kamena.

LiNK

 

 

 

 

Jedna od mjera Akcijskog plana ŽZH je tehnološko jačanje kapaciteta Centra za kamen pri čemu je ovom prilikom uručena suvremena IT oprema koja će se koristiti u svakodnevnom radu Centra, kako bi se polaznici obuka mogli upoznati sa suvremenim načinom rada u sektoru kamena.

LiNK

 

 

 

 

Projekat „Zvuk kamena – Partnerstvo za zapošljavanje u proizvodnji i preradi kamena“ realizira se u okviru programa ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg Evropska unija finansira sa 4 miliona eura a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Related Posts