Okusi Jablanice za ruralni razvoj

Trajanje projektaJanuar 2018 - Novembar 2018
Vrijednost projekta39.572,76 KM
DonatorEU

Okusi Jablanice za ruralni razvoj

Udruženje žena MOST iz Jablanice (glavni aplikant) i Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (partner) su počeli sa  implementacijom projekta “Okusi Jablanice za ruralni razvoj”. 

Cilj projekta je pružanje podrške održivosti ruralnih domaćinstava na području Jablanice kroz unaprjeđenje ponude tradicionalnih i zdravih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i hrane sa lokalnog područja, te kroz promociju tradicionalne bosanskohercegovačke kuhinje sa naglaskom na lokalno.

Kroz projekat će se raditi na podizanju svijesti mladih osoba i žena, lokalnih proizvođača poljoprivredno-prehrambenih proizvoda o potrebama i prilikama na tržištu, radi će se na poboljšanju znanja i sposobnosti nezaposlenih osoba iz ruralnih područja općine Jablanica, u proizvodnji i uslugama tradicionalne i zdrave hrane, o pokretanju biznisa. Projektom se također želi postići proširena i kompletirana ponuda tradicionalnih i zdravih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i hrane s lokalnog područja te obuka nezaposlenih žena sa ruralnih područja o uslugama cateringa.  Provest će se kampanja „Okusi Jablanice“ koja promoviše tradicionalne i zdrave poljoprivredno-prehrambene proizvode i hranu   s lokalnog područja po ekološkim standardima.

Projekat se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Europska unija, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).   

Kontakt osoba u Udruženju LiNK: 

Alisa Gekić, direktorica Centra usluga LiNK

E-mail:alisa@linkmostar.org

Mob.: 061/629-299

Više informacija o ReLOaD projektu na: http://bit.ly/2ElJvbg