Izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

Konsultantske usluge: izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

Niste sigurni kako izraditi poslovni plan? Čini Vam se previše zahtjevno i komplicirano? Ne rizikujte neuspjeh ulaganja ili odbijanje zahtjeva za kredit.

Obratite se našim stručnjacima koji imaju bogato iskustvo u izradi poslovnih planova. Osoblje Udruženja LiNK je kroz svoj dugogodišnji rad kreiralo više od 400 poslovnih planova.

Poslovni plan je prvi korak na putu ulaska u svijet poduzetništva. To je temeljni dokument u kojem poduzetnik prikazuje svoje poslovne ideje te analizira mogućnosti za postizanje uspjeha, kroz detaljnu procjenu tržišnog i finansijskog razvoja. Jedan od najčešćih uslova za dobijanje kredita je upravo prilaganje kvalitetnog poslovnog plana odnosno investicijskog projekta. U praksi se obično kod manjih poslovnih poduhvata koristi termin „poslovni plan“, dok se kod većih poslovnih poduhvata koristi termin „investicijski projekat“.

Nudimo:
– Podršku Vašoj izradi poslovnog plana/investicijskog projekta (upute, pripremu obrazaca i pomoć pri izradi pojedinih dijelova na kojima se ukaže potreba),
– Kompletnu izradu poslovnog plana od strane našeg osoblja, što podrazumijeva i podršku vanjskih saradnika, stručnjaka iz različitih oblasti (finansije, pravo, informacijske tehnologije itd.) te vršenje svih potrebnih analiza tržišta.

Poslovni plan pretvara vruće ideje u brojke te na taj način smanjuje rizik ulaganja i daje jasan odgovor: “Krenuti ili ne u određeni posao?”. Od ključne je važnosti kreirati što detaljniji i što realniji poslovni plan, kako bi se eventualni nedostaci mogli otkloniti na samom početku.
Dobre poslovne ideje će uvijek naći investitore.