Novosti

Predsjednik Majić u „Poslovnom kompasu“

Predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar Tomislav Majić gostovao je u emisiji „Poslovni kompas“ u kojoj je sa urednikom i voditeljem Miljenkom Buhačem govorio o poslovnom ambijentu i mjerama ekonomskog razvoja.
Read More

Održana fokus grupa “Stručna praksa – izazov visokog obrazovanja”

BiH je u proteklih deceniju i po napustilo najviše visokoobrazovanih ljudi koji su se „trbuhom za kruhom“ otisnuli ka zapadnim zemljama, što se negativno odrazilo na domaću privredu i ekonomski razvoj.
Read More

Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

Grad Mostar i Projekt zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju zainteresirane osobe nastanjene na području grada Mostara da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.
Read More

MANjI NAMETI – VEĆI DOMETI POSLOVNIH SUBJEKATA U BIH

“Opterećenje poduzetnika prafiskalnim naknadama u Bosni i Hercegovini je najveće, kada se poredi sa zemljama Evropske unije, ali i sa zemljama okruženja.
Read More

Okrugli sto “Diverzifikacija kreditno-depozitnog sistema FBiH”

14.12.2017. god. u Sarajevu je  u organizacij Udruženja LiNK održan okrugli sto „Diverzifikacija kreditno-depozitnog sistema FBiH“. Suorganizator okruglog stola je Ekonomski savjet Vlade FBiH.
Read More

Panel diskusija “Stručna praksa – priprema studenata za tržište rada”

21.12.2017. godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru je održana radionica u vidu panel diskusije pod nazivom “Stručna praksa – priprema studenata za tržište rada”. U panel disusiji su učestvovali preduzetnici iz regije koji sarađuju sa fakultetom.
Read More

Razvoj turizma na tri jezera

U okviru zajedničkog Programa Evropske Unije i Njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini (EU ProLocal), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH krenula je realizacija projekta pod nazivom Razvoj turizma na tri jezera, na području općina Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.
Read More

Predstavljena turistička ponuda duž Via Dinarica staza na području cijele BiH

Međunarodni dan planina obilježen je 11. decembra 2017. u Sarajevu, održavanjem konferencije Via Dinarica – platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast u Bosni i Hercegovini, u okviru koje je prezentirana turistička ponuda duž Via Dinarica staza na području cijele BiH.
Read More

U Sarajevu uručeni certifikati polaznicima obuke Udruženja LiNK

U Sarajevu je, 29.11.2017. godine, s početkom u 18.00h održana ceremonija dodjele certifikata volonterima, polaznicima programa stručnog osposobljavanja PRO POSO, u organizaciji Udruženja Progres iz Sarajeva.
Read More