Internacionalni „Dani meda i zdrave hrane“ sutra u Danilovgradu – cilj: skrenuti pažnju na očuvanje pčela

Pčelarsko udruženje MATICA Pljevlja, u saradnji sa partnerima Opština Šavnik (CG), Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH) I Općina Jablanica (BiH) u sklopu projekta “Zajednički napori za 5% manje otpada” organizuje zajednički kulturni događaj na temu “Dani meda i zdrave hrane”.

Događaj će se održati u srijedu, 25.08.2021. u Kući meda u Danilovgradu (Grbe bb 81412 Spuž, Danilovgrad) s početkom u 10.00 h.

Cilj događaja: Prezentacija važnosti očuvanja pčela

Cilj događaja je prezentacija važnosti očuvanja pčela kao ključnog faktora očuvanja i obnove biodiverziteta na našoj planeti. Na događaju će se predstaviti tipični proizvodi i zdrava hrana iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pozdravne i uvodne riječi uputit će Žarko Dragašević, predsjednik Pčelarskog udruženja Matica Pljevlja te Tomislav Majić iz Udruženja LiNK te Milijana Ašanin, potpredsjednica opštine Šavnik.

Predavanja i prezentacije o pčelama, reciklaži u pčelarstvu te očuvanju prirode

Nakon uvoda, bit će upriličena predavanja i prezentacije na temu pčela, reciklaže u pčelarstvu te projektu “Zajednički napori za 5% manje otpada”.

Događaj se organizuje u sklopu projekta „Zajednički napori za 5% manje otpada“, kojeg finansira Evropska unija u okviru Programa Prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

 

Related Posts