„Jačanje konkurentnosti na tržištu rada kroz proces cjeloživotnog učenja”

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar u suradnji sa Centar ljepote „Mona Lisa Edukacije“ realizira obuku „Mala škola šminke“. Obuka je namijenjena nezaposlenim osobama sa područja Hercegovačko-neretvanske županije HNK/Ž s ciljem stjecanja dodatnog znanja i kvalifikacija i lakšeg pronalaska posla.

Kozmetička edukacija se provodi iz slijedećih oblasti: manikura i nadogradnja noktiju, estetska pedikura, make-up edukacija. Program se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a provodi se na osnovi individualnog pristupa svakoj polaznici u radu sa malim grupama. Polaznice se uče temeljnim pravilima struke, ne brendirajući posebno nijednu robnu marku, čime se omogućava prilagodljivost ovom poslu na bilo kojem području.

Obuka se organizira u okviru projekta “Jačanje konkurentnosti na tržištu rada kroz proces cjeloživotnog učenja” koji je usmjeren na promociju i priznavanje procesa cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih što bi kao posljedicu imalo smanjenje nezaposlenosti i razvoj MSP sektora u Bosni i Hercegovini.

Strateški cilj projekta je uvođenje i priznavanje trajnog sistema profesionalnog / strukovnog obrazovanja na kantonalnom/županijskom nivou uz identifikaciju stvarnih potreba radnog sektora i kroz obrazovanje odraslih omogućiti usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada.

Europska unija financira ovaj projekt kroz instrument za predpristupnu pomoć u iznosu od 72.265,00 EUR.

This project is funded by the European union

Related Posts