Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim osobama za pružanje i sticanje prakse/pripravničkog staža

Pozivamo zainteresovane poslodavce i  nezaposlene osobe iz sektora kreativnih industrija sa područja Jablanice i Konjica da iskažu interes za organizovanje i sticanje prakse i/ili pripravničkog staža.

Sticanje prakse/pripravničkog staža se organizuje u sklopu implementacije projekta prekogranične saradnje „Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica“ koji finansira EU. Kreativne industrije obuhvataju sektore 1) Muzeji, biblioteke i baština, 2) Muzika, vizuelne i izvođačke umjetnosti 3) Dizajn, 4) Film, 5) Fotografija, 6) Arhitektura, 7) Računarski programi i igre, 8) Elektronski mediji, 9) Izdavaštvo, 10) Oglašavanje i tržišne komunikacije, te 11) Umjetnički i tradicionalni zanati.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane poslodavce (preduzeća, obrte, organizacije, institucije) i nezaposlene osobe.

Za izražavanje interesa je dovoljno poslati e-mail na info@linkmostar.org.

Rok za izražavanje interesa je 10.04.2023.

Poslodavci će u e-mailu kratko obrazložiti radi čega žele primiti osobu na praksu i/ili pripravnički i koji profil i zanimanje im odgovara.

Zainteresovane osobe će u e-mailu kratko navesti školsku spremu i vještinu, motiv za sticanje prakse i/ili pripravničkog staža i djelatnost u kojoj žele obaviti praksu.

Sa svim zainteresovanim poslodavcima i prijavljenim će biti organizovan razgovor.

Više informacija možete dobiti na dole navedeni kontakt / e-mail adresu:

Rasim Tulumović, Udruženje LiNK

Tel/Fax: +387 61 89 49 16

E-mail: rasim@linkmostar.org

Related Posts