JAVNI POZIV ZA PRIJAVU SUDJELOVANJA U PROGRAMU OBUKE I PREKVALIFIKACIJE U METALSKOM SEKTORU – CNC OPERATER

ATT d.o.o i Udruženje LiNK Mostar objavljuju: Javni poziv za prijavu sudjelovanja u programu obuke i prekvalifikacije u metalskom sektoru – CNC operater.

U cilju podrške radnoj integraciji nezaposlenih osoba – aktivnih tražilaca posla, pozivaju se nezaposlene osobe da se prijave za učešće u programu obuke i prekvalifikacije i povećaju mogućnost zapošljavanja.

Cilj obuka po ovom Javnom pozivu je osposobljavanje i usavršavanje osoba u metalskom sektoru za rad na poslovima CNC operatera.

Planirana sredstva za realizaciju Programa obuke i stručnog usavršavanja po ovom Javnom pozivu obezbijeđena su u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje  Faza II“ koji finansira Europska unija.

Uslovi za pohađanje obuke i dobivanje uvjerenja/certifikata je redovno pohađanje obuka.

Mjesto odvijanja obuke: Srednja škola i prostorije/pogon ATT D.O.O.

Način izvođenja obuke: teorija + praksa.

Polaznici sami snose troškove prijevoza.

Organizator će obezbijediti troškove osiguranja za kandidate.

Obuke će se organizirati u ciklusima i grupama u zavisnosti od prijava kandidata.

Ciljnu grupu po ovom javnom pozivu čine nezaposlene osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje SBK/Ž, Biro Gornji Vakuf/Uskoplje, te aktivni tražitelji zaposlenja (minimalno sa osnovnim obrazovanjem, a poželjno sa srednjom stručnom spremom).

Prednost prilikom prijava će imati žene, mladi do 35 godina, osobe sa invaliditetom i osobe koje su već duže vremena na evidenciji Službe za zapošljavanje.

Kompletan Javni poziv je dostupan ovdje:

Zainteresirani kandidati treba da popune  online prijavni obrazac koji je dostupan na slijedećem linku ili na šalteru općine Gornji Vakuf – Uskoplje i ATT d.o.o. Svi navodi iz prijave će biti provjereni po službenoj dužnosti. Samo potpune prijave bit će uzete u razmatranje

Javni poziv je otvoren do 20.12.2022. godine.

Rezultati Javnog poziva bit će objavljeni na društvenim mrežama Udruženja LiNK Mostar i partnerskih organizacija, te na oglasnoj ploći Službe za zapošljavanje SBK – Biro Gornji Vakuf-Uskoplje

Dodatne informacije mogu se dobiti na sljedećim adresama:

ATT D O.O.: Adnan Telalović; adnan@att.ba, 061/240-570

Udruženje LiNK Mostar: ivana@linkmostar.org; tel: 036/580-151

Related Posts