NOVI PUT RAZVOJA FBIH – Plava knjiga

U Sarajevu je 04.10.2017. godine održana zajednička konferencija Vijeća stranih investitora BiH, Vlade FBiH i Udruženja poslodavaca FBiH pod nazivom „Novi put razvoja FBiH – Plava knjiga“. Cilj konferencije je predstavljanja nacrta Plave knjige kao svojevrsne kompilacije konkretnih mjera koje bi Vlada FBiH trebala poduzeti kako bi stvorila novi model rasta FBiH.


Autori Plave knjige su istaknuti članovi akademske i poslovne zajednice u našoj zemlji. Učešće u izradi i prezentaciji nacrta Plave knjige je uzeo i predsjednik Ekonomskog savjeta Vlade FBiH prof. dr. Vjekoslav Domljan, koji je inače i predsjednik Upravnog odbora Udruženja LiNK.

Predstavljanju Plave knjige prisustvovali su i državni zvaničnici, predstavnici stranih ambasada te nevladinog sektora. Ispred Udruženja LiNK, na Konferenciji je učestvovao g. Tomislav Majić, predsjednik Udruženja. G. Majić je uzeo učešće u III panelu diskusija: Financijski sektor.
Prijedlozi i zaključci Konferencije će biti upućeni Vladi FBiH, te će služiti kao input u pripremi dokumenata ekonomske politike za narednu godinu.

Related Posts