Održana obuka Pokreni svoj posao u okviru projekta „Jačanje konkurentnosti na tržištu rada kroz proces cjeloživotnog učenja”

U prostorijama Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar 04. – 05. – 06.11.2014. održana je trodnevna obuka Pokreni svoj posao. Obuka je bila namijenjena mladim, nezaposlenim osobama koje zele pokrenuti vlastiti posao.

Tijekom obuke obrađene su teme potrebne za izradu poslovnog plana, uvod u poduzetništvo, definiranje proizvoda/usluga i tržišta, financijski aspekti poslovanja i pravni uvjeti i okruženje za obavljanje posla.

Učesnici obuke su imali priliku upoznati se i sa pravnim uvjetima poslovanja od samog početka osnivanja biznisa, a pod tim se podrazumijeva: modeli registracije posla, načini i procedure registracije posla, troškovi registracije za različite djelatnosti, pravni status djelatnosti, načini upošljavanja i generalno pravno okruženje za obavljanje posla.

Cilj radionice je bio pružiti sudionicima teorijske osnove vezane za poslovno planiranje, upotrebu praktičnih metoda za razvijanje/prijenos poslovne ideje sudionika u poslovni plan, te povećati svijest mladih osoba za pokretanje vlastitih biznisa.

Obuka je organizirana u okviru projekta „Jačanje konkurentnosti na tržištu rada kroz proces cjeloživotnog učenja“ kojeg implementira Udruženje LiNK u partnerstvu sa NVO COSPE Firenza i Institutom za mašinstvo univerziteta Džemal Bijedić Mostar.

Projekt „Jačanje konkurentnosti na tržištu rada kroz proces cjeloživotnog učenja“ je usmjeren na promociju procesa cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih s cijjem smanjenja nezaposlenosti i razvoja MSP sektora u Bosni i Hercegovini.

Europska unija financira ovaj projekt kroz instrument za predpristupnu pomoć u iznosu od 72.265,00 EUR.

This project is funded by the European union

Related Posts