Predstavljanje projekta “Razvoj turizma na tri jezera”

Projekat “Razvoj turizma na tri jezera”, kojeg Udruženje LiNK implementira u partnerstvu sa općinama Prozor Rama, Jablanica i Posušje predstavljen je na okruglom stolu u okviru sajma “Dani šljive” – sajam poljoprivrede, prehrane i turizma u utorak, 18.09.2018. u Prozor Rami.

Nakon pozdravnih i uvodnih riječi g. Danijela Burečića ispred Agencije za lokalni razvoj općine Prozor Rama, te g. Tomislava Majića, ispred Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara, prisutnima je predstavljen sam tok implementacije projekta. O projektu je pričala gđa. Majda Penava, ispred Udruženja LiNK Mostar.

Ovom prilikom prezentirani su ciljevi i aktivnosti projekta sa posebnim osvrtom na ostvarene rezultate  koji su već vidljivi, obzirom da je projekat ušao u završnu fazu. Projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama,  unaprijedi znanje i sposobnosti, kako bi bolje iskorisili resurse za razvoj turizma. S druge strane, projekat pomaže kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u  planiranju zajedničkih aktivnosti i kreiranju integrirane turističke ponude. Učesnicima su, ovom prilikom predstavljene i aktivnosti i događaji planirani za naredni period.

Projekat je sufinansiran iz zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal.

Related Posts