Predstavnici LiNKa o poslovnom okruženju u BiH sa predstavnicima medija iz zemalja EU

Predstavnici medija iz 14 zemalja EU održali sastanak sa predstavnicima institucija vlasti i organizacijama civilnog društva među kojima je Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Udruženje žena „ONE“. Sastanku ispred Udruženja LiNK su prisustvovali predsjednik Tomislav Majić i Alisa Gekić.

Na sastanku je razgovarano o poslovnom okruženju u BiH, prilikama i mogućnostima za ulaganje. Predstavljen je rad LiNKa i rad Mreže organizacija za lokalni ekonomski razvoj u BiH (LEDnet) te aktivnosti na polju zagovaranja za probleme koji tište realni sektor i to: registracija biznisa, parafiskalni nameti, administrativne procedure, nedostatak dugoročnih programa podrške malim i srednjim poduzećima i sl.

 

Predstavnici medija koji su bili u trodnevnoj posjeti BiH su: Wiener Zeitung – Austrija, WirtschaftsBlatt – Austrija, Deutsche Welle – Njemačka, Népszabadság – Mađarska, La Stampa – Italija, East Journal – Italija, Information – Danska, Iltalehti – Finska, YLE Radio – Finska, ERT-Greek radio television – Grčka, Gazeta Wyborcza – Poland, Evenimentul Zilei – Romania, La Razon – Spain i Tageblatt – Luxembourg.

Posjeta predstavnika medija je organizirana u okviru projekta Direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju radi boljeg informiranja javnosti u zemljama EU o stanju u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU, kao i o mogućnostima za ulaganje u ovim zemljama.

Related Posts