Projekat: “Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnog razvoja – TERRA “Putevima meda kroz Durmitor i Bosnu i Hercegovinu”

Ovaj projekat je finansiran od Europske unije u okviru IPA programa Prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007 -2013. Nositelji projekta su: Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar (BiH) i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore (Crna Gora), a partneri na projektu su: Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (Crna Gora) i Udruženje mladih za promociju tradicionalnih proizvoda”Okusi Hercegovinu” (BiH).

Projekt će se provoditi 22 mjeseca na područjima općina Trebinje, Nevesinje, Gacko, Bileća, Berkovići, Ravno, Mostar, Stolac i Ljubinje (BiH) te općina Žabljak, Plužine, Šavnik, Nikšić, Mojkovac and Kolašin (Crna Gora).

Opći cilj projekta je unaprijediti životne standarde stanovništva kroz podršku i promociju ruralnog razvoja i turizma putem tipičnih proizvoda koji generiraju prihode i zapošljavanje.
Projekt za cilj ima ubrzati razvoj ruralnih područja kroz valorizaciju i komercijalizaciju meda kao tipičnog proizvoda i omogućiti daljnji razvoj tipičnih proizvoda na ciljanom području u skladu sa primjerima dobre prakse u EU.

 

 

Financirano od/Funded  by: Eu

Related Posts