Okusi Jablanice na sajmu poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani šljive” u Prozor Rami

Žene sa ruralnih područja općine Jablanica koje se bave proizvodnjom poljoprivredno – prehrambenih proizvoda i njihovih prerađevina su, s ciljem promocije i umrežavanja, svoje aktivnosti i svoje proizvode predstavile na sajmu poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani šljive” u Prozor Rami u periodu 17-18.09.2018. godine.

Inače, ove žene su kroz projekat “Okusi Jablanice za ruralni razvoj”,  kojeg u partnerstvu implementiraju Udruženje žena Most iz Jablanice i Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara, prošle kroz programe jačanja kapaciteta i unapređenja znanja i vještina relevantnih za njihov rad. Kroz projekat su, naime  sa stručnjacima za catering, sa tehnolozima, ekonomskim savjetnicima i agronomima prošle kroz niz obuka  i radionica na kojima su usavršile svoja znanja i ojačale svoje kapacitete, a sve s ciljem održivosti ruralnih domaćinstava kroz ekonomsko osnaživanje žena.

Projekat se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Europska unija, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Related Posts