SHOWCOOKING – žene iz Jablanice obučene za organizaciju cateringa

LiNK, catering, Jablanica

Obuka za organizaciju cateringa – Showcooking održana je u Jablanici 13.09.2018. godine, u organizaciji Udruženja žena MOST iz Jablanice i Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara. Obuka je organizovana u okviru projekta “Okusi Jablanice za ruralni razvoj” .

 

 

 

 

 

 

 

Kroz projekat je prethodno održano niz radionica za žene sa ruralnih područja općine Jablanica. “Showcooking” radionicu  je vodila gđa. Ema Badžak, vlasnica restorana “MM” iz Mostara, ujedno eminentni stručnjak u pripremi i organizaciji cateringa. Na ovoj obuci tri tima od ukupno 15 žena su prošle kroz dva modula – fazu pripreme i realizacije catering usluge (pripremne radnje, priprema menija, pravljenje jela, dekoracije itd.). Žene su ovom prilikom, uz mentorstvo stručnjaka, praktično prošle kroz sve faze rada, čija je finalna prezentacija upriličena na takmičarskoj manifestaciji “Najbolji okusi Jablanice”, održanoj u petak, 14.09.2018. godine u Gradskom parku Jablanica.

Tokom same obuke, snimljen je i video, koji će i nakon završetka projekta služiti kao edukativni materijal.

Projekat se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Europska unija, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Related Posts