Uređenje odmorišta na putu Ravno – Čepikuće

Postojeća turistička ponuda općine Ravno, uz nadaleko poznatu špilju Vjetrenicu (Zavala-Općina Ravno), uskoro će biti bogatija za još jedan novi sadržaj.

Kao dio aktivnosti projekta „Održivi razvoj turizma – Preko hercegovačkih staza do dubrovačkih Elafita“ finansiranog od EU iz IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013, vodeći računa o očuvanju prirodnih staništa biljnog i životinjskog svijeta, a u organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara, te općine Ravno, u divnoj borovoj šumi uz lokalni put koji ide iz pravca Ravnog prema Čepikućama (granični prelaz sa HR, prema Slanom) završavaju radovi na uređenju odmorišta i šetnice. Po završetku planiranog projekta, novi sadržaj uključit će osim boravka u prirodi, šetnje lijepom borovom šumom i bliske susrete sa raznim biljnim vrstama, srnama i pticama, za koje su predviđeni  pojilište i hranilišta.

Općina Ravno će naknadnim postavljenjem edukativnih tabli sa detaljnijim opisima, obogatiti sadržaj odmorišta, tako da će putnici namjernici dobit  dodatne informacije i puno više će saznati o biološkoj i životinjskoj raznovrsnosti  koja tu obitava.

Related Posts