Usvojena metodologija uspostave i rada lokalnog partnerstva za zapošljavanje ŽZH

26.07.2018. u prostorijama Srednje strukovne škole Posušje održana je fokus grupa i radionica na kojoj je kreirana i usvojena metodologija uspostave i rada lokalnog partnerstva za zapošljavanje ZHŽ-a.

Na fokus grupi i radionici je prezentiran nacrt Memoranduma o razumijevanju lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te uz interaktivnu diskusiju učesnika kreirana i usvojena metodologija uspostave i rada lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje ZHŽ-e čine Općina Grude, JU Zavod za zapošljavanje ZHŽ, Srednja strukovna škola Posušje, Udruga „Zvuk kamena“ Posušje, KROR d.o.o Posušje, VMS d.o.o Posušje, Plava vječnost d.o.o, Udruženje LiNK Mostar, i bit će uspostavljeno potpisivanjem MoR s ciljem realiacije aktivnih mjera na tržištu rada, te povećanja broja zaposlenih.

Pored predstavnika lokalnog partnerstva učešće na radionici su uzeli i predstavnici Općine Posušje.

Ovo lokalno partnerstvo za zapošljavanje je jedno od 19 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg Evropska unija finansira sa 4 miliona eura a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Related Posts