Zaposlenici LiNKa na treningu za napredni digitalni marketing

Zaposlenici Udruženja LiNK uzeli su učešće u trodnevnom treningu u Sarajevu organizovanom od strane Centra za promociju civilnog društva na temu preduzetništva i digitalnog marketinga. Cilj treninga jeste jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva na polju primjene različitih alata naprednog digitalnog marketinga. Predavači su bili eminentni stručnjaci g. Almir Peštek i gđa. Suada Peštek.

Digitalni marketing, LiNK, obuka, promocija

Na treningu su predstavljeni savremeni alati koje nudi digitalni marketing poput: Google Analytics, AdWords, AdSense itd. Naglašena je važnost oglašavanja putem društvenih mreža koje nude veliki broj mogućnosti za različite ciljne skupine. Istaknuta je važnost diferenciranja organizacija, kreiranja snažnih i zvučnih poruka te važnost sistematičnog djelovanja u svim aspektima vođenja posla. Predstavljena je i SEO optimizacija pretraživača te marketing putem pretraživača (SEM).

 

Naglašena je važnost internog marketinga tj. kontinuiranog ulaganja u ljudske resurse te kreiranje plana/sistema razvoja zaposlenih kao i praćenje razvoja savremenih alata za komunikaciju. Učesnici treninga su kroz praktične primjere prošli kroz proces upotrebe određenih alata, što znatno može unaprijediti poslovanje ovih organizacija ali i njihovih članica.

Related Posts