Završna konferencija HOLISTIC

U Splitu je održana završna konferencija Projekta HOLISTIC, koji se provodi već treću godinu, nakon čega je organiziran posjet Vatrogasnoj zajednici SDŽ, u kojoj je župan Zlatko Ževrnja pustio u pogon računalno praćenje video nadzorom šumskih požara na području Splitsko-dalmatinske županije. U Projektu HOLISTIC  sudjeluje 19 partnera iz ukupno 8 zemalja, Hrvatske, Italije, Albanije, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Grčke. U Projektu sudjeluje i  Uprava za civilnu zaštiti i vatrogastvo  HNŽ-e.

Ciljevi projekta su prevencija i djelovanje u slučaju pojave prirodnih katastrofa kao što su potresi i požari. Ukupna vrijednost Projekta je oko 70 milijuna kuna i financiran je iz Jadranskog programa prekogranične suradnje, tzv. IPA Adriatic.

Na završnoj konferenciji prezentirane su glavne aktivnosti koje je u okviru Projekta provodila Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e , ali i drugi partneri u ostalim zemljama.

Projekt  Holistic jedan od najvećih projekata koji se provodi u našoj regiji , a odnosi se na zaštitu okoliša, odnosno prirode.

Iz ovog projekta smo opremili našu županiju sa kamerama i drugom opremom, koja je neophodna za što kvalitetniju protupožarnu zaštitu. I u budućnosti Uprava  za civilnu zaštitu i vatrogastvo namjerava sudjelovati na sličnim natječajima EU, jer u protupožarnoj zaštiti treba još opreme.

Related Posts