ClearHum – Unaprijedite svoje poslovanje

U četvrtak, 5.10.2017. godine, s početkom u 12.00 h je održana prezentacija za članove Udruženja LiNK s ciljem predstavljanja novih načina za efikasnije poslovanje.

Gđa Dragana Parmać ispred komanditnog društva ClearHum, prisutnima je predstavila osnovne informacije o poslovanju i upotrebi novog načina za prebijanje dugova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naime, u današnjem nestabilnom poslovnom okruženju, većinu preduzetnika muče isti problemi: visoke kamatne stope, loši uslovi kreditiranja, poteškoće u naplati potraživanja kao i problemi u izmirivanju dospijelih obaveza na vrijeme. Navedeni problemi dovode do nelikvidnosti i nesolventnosti, što u konačnici može rezultirati gašenjem preduzeća.

Prepoznajući potrebe poslovnog sektora za rješenjem jaza između uplata i isplata, tj. priliva i odliva novca, ClearHum je uspostavio sistem prebijanja dugova i potraživanja pravnih i fizičkih osoba. Upotrebom sofisticiranog programa, ClearHum pronalazi lanac osoba/preduzeća koje jedna drugoj duguju, te u skladu sa mogućnostima vrši prebijanje. Ovaj sistem poslovanja je već uvelike zaživio u zemljama regije, dok je u Mostaru vršena pilot akcija, koja je pokazala da se na samom području Hercegovine može pronaći lanac za funkcionisanje sistema.

Za sva dodatna pitanja o radu, učlanjenju i drugim informacijama posjetite web stranicu www.clearhum.com ili kontaktirajte Udruženje LiNK Mostar.

Related Posts