Dijalogom do boljeg poslovnog ambijenta za MSP

S ciljem zastupanja interesa MSP te razgovora o trenutnoj situaciji privrede u HNK/Ž, Udruženje LiNK je održalo sastanak sa g. Marinom Ćorićem, pomoćnikom ministra privrede HNK/Ž u sektoru poduzetništva i obrta te sa gđom. Sanelom Feriz Tiro, stručnom savjetnicom za obrt u Ministarstvu privrede HNK/Ž. Ispred Udruženja LiNK sastanku su prisustvovali g. Tomislav Majić, predsjednik Udruženja i gđa. Alisa Gekić, direktorica Centra usluga LiNK.

Ovom prilikom predstavljen je rad Udruženja LiNK, ključne aktivnost i rezultati. Razgovarano je poslovnom okruženju te uslovima rada za privrednike i obrte u HNK/Ž. Istaknuti su ključni problemi sa kojima se suočava privatni sektor te razmatrane mogućnosti za unapređenje trenutne situacije. 

 

Naglašena je važnost aktivne  saradnje i uspostava dijaloga između privatnog, javnog i NVO sektora prilikom kreiranja i implementacije politika za rad i razvoj MSP.  Dogovoreni su pravci buduće saradnje za stvaranje boljeg poslovnog ambijenta za MSP kroz rješavanje pitanja od zajedničkog interesa za privredu.

 

 

 

Related Posts