Najava događaja: Press konferencija “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta”

BIZNIS, POSLOVNO OKRUZENJE, LINK

U Mostaru će u ponedjeljak 25.06.2018. u hotelu Mepas (Kneza Višeslava, Mostar) u sali Princess u 10:00 sati biti održana konferencija za medije posvećena kampanji «Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta» kao i drugim aktivnostima koje su pokrenute s ciljem ukazivanja na potrebu unaprijeđenja poslovnog okruženja u kojem posluju privrednici.

BiH se nalazi na na 175 mjestu, od 189 zemalja, po pitanju lakoće pokretanja poslovanja. Još se težim čini očuvanje opstanka postojećih preduzeća zbog loših zakonskih rješenja koja ne motiviraju i ne podržavaju privrednike. Da bi preduzeće nesmetano obavljalo djelatnost neophodno je da se pridržava preko 20 zakona vezanih za plaćanje raznih fiskalnih i parafiskalnih obaveza i oko 30 zakona kojima su, ako ih se ne pridržava, predviđene kaznene odredbe. Takođe, preduzeće je dužno da u toku godine preda preko 150 raznih prijava i obrazaca različitim institucijama.

O kampanjama za poboljšanje poslovnog okruženja koje su pokrenute s ciljem rješavanja navedenih problema, javnosti će se obratiti:

  • G. Tomislav Majić, Predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar;
  • Gđa. Jasmina Pašić, Pomoćnik ministra Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije;
  • G. Goran Dodig, Predstavnik LEDnet mreže.

Konferenciju za medije organiziraju Udruženje “Nezavisni biro za razvoj” (NBR) Gradačac i Udruženje za poduzetništvo i posao “LiNK” Mostar” u sklopu CSSP programa kojeg finansira USAID.

Više o CSSP programu možete pročitati ovdje

Related Posts