Početak implementacije projekta „Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica”

Predstavnici Udruženja LiNK i organizacije Naša Perspektiva održali su sastanak sa načelnikom Općine Konjic, Osmanom Ćatićem.

Prisutni su razgovarali o početku implementacije i značaju projekta „Kreativne industrije za zapošljavanje bez granica“ za Općinu Konjic, koji će omogućiti otvaranje Resursnog centra za kreativne industrije u ovom gradu, kao i značaju za cijelu BiH i Crnu Goru, budući da će se kroz isti otvoriti još tri resursna centra, u Jablanici, Danilovgradu i Bijelom Polju.

Cilj projekta je omogućiti mladim ljudima da dobiju određene resurse, da se zaposle ili samozaposle u sektorima kreativnih industrija, koja obuhvata preko 50 zanimanja, od rada u biblioteci do IT industrije, CNC mašina, proizvodnje suvenira, umjetnosti i dr.

„Nadamo se da ćemo već u ovoj godini postići naš cilj, a to je da mlada osoba u Konjicu može doći u Resursni centar, dobiti prostor za rad, opremu za rad, savijet, mentorsku podršku kao i mogućnost stažiranja.“, kazao je menadžer projekta, Rasim Tulumović.

Projekat realizuje Općina Jablanica, u saradnji sa partnerima Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Općina Danilovgrad i NVO Multimedijal Crna Gora u okviru Prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a finansira Evropska unija.

Related Posts