Predstavljen Plan promocije za tri jezera

U četvrtak, 27.9.2018. godine u Općinskoj Sali  Jablanice predstavljen je Plan promocije područja koje obuhvata jezera Jablaničko, Ramsko i Tribistovo.

Zajednički Plan promocije koji uključuje 3 jezera  kreiran je na osnovu niza realiziranih aktivnosti na projektu ‘Razvoj turizma na tri jezera’: Analize turistički resursa na projektnom području, Integriranih turističkih ponuda za svaku pojedinačnu lokaciju, Smjernica za razvoj turizma i drugih aktivnosti, uz aktivno učešće lokalnih pružatelja usluga u turizmu, općinskih predstavnika, asocijacija i društava sa područja općina Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.

Plan promocije zajedničkog područja tri jezera predstavlja konkretan alat za realizaciju promocije, kako pojedinačnih lokacija, tako i zajedničkog područja, i na profesionalan način ukazuje na sve potrebne korake koje treba realizirati. Ovaj Plan promocije je uzeo u obzir i promotivne materijale koji su kreirani  u okviru projekta ( web stranica  www.herzegovina-lakes.com, promocija na društvenim medijima Facebook, Instagram,  6 atraktivnih video zapisa, fotografije, brošure ), a koji predstavljaju potencijal turističkih resursa ovog područja.

Područja triju jezera nude raznovrstan smještaj, plaže i aktivnosti na vodi, gastronomski užitak, bicikliranje, planinarenje, pješačenje, susret sa legendama, kraljevskim planinskim krajolikom čija ljepota oduzima dah, susret s bogatom kulturno-historijskom baštinom i niz tradicionalnih manifestacija koje pružaju poseban doživljaj.

Projektom koordinira Udruženje LiNK, a partneri su: Općina Jablanica, Općina Prozor-Rama i Općina Posušje.

Ovaj projekat kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal.

 

Related Posts