Nove prilike – nova radna mjesta

U Sarajevu je 20.04.2022. godine održan promotivni događaj “Nove prilike – nova radna mjesta”, organizovan u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.
Cilj projekta je da osigura kreiranje i sprovedbu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba
u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

Na događaju je predstavljeno 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje koja će u narednom periodu raditi na novim inicijativama i podršci pokretanju novih biznisa.

Udruženje LiNK će u saradnji sa partnerima raditi na primjeni i širenju dobrih praksi i naučenih lekcija iz prethodnih partnerstava te podršci razvoju poslovnih ideja i pokretanju novih biznisa na području općina Jablanica i Gornji Vakuf-Uskoplje (LPZ Mentor).

Certifikat o dodjeli grant sredstava za LPZ Mentor je dodijelio Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Iskustva iz prethodnih projekata, naučene lekcije te ključne preporuke za naredni period je predstavila gđa. Alisa Gekić, direktorica Centra usluga LiNK.

Related Posts